Saaristolaisromantiikkaa Ahvenanmaalla

Tutustu viehättävään Maarianhaminaan ja suunnista kesämatkalle Ahvenanmaalle. Ahvenanmaalla voi valita monista majoitusvaihtoehtoja leirintäalueista hotelleihin ja vuokramökkeihin. Nauti upeista maisemista ja hengitä täysin siemauksin raikasta meri-ilmaa. Maarianhamina on Ahvenanmaan maakunnan pääkaupunki ja Kesän saapuessa 11000 asukkaan viehättävä pikkukaupunki puhkeaa loistoonsa, kun turistit saapuvat nauttimaan ainutlaatuisesta saaristotunnelmasta. Kannattaa tutustua myös Maarianhaminan tunnetuimpaan nähtävyyteen, joka on laivamuseo Pommern eli koko maailman ainoa alkuperäisessä asussaan oleva nelimastoinen rahtipurjelaiva. Pommern laskettiin ensimmäisen kerran vesille vuonna 1903 ja laiva on ollut ankkurissa vuodesta 1957 saakka. Maarianhaminassa tutustut lumoaviin maisemiin ja viehättävään luontoon kätevästi ilman autoa, sillä saari on yhteensä vain 45 kilometriä pitkä ja 55 kilometriä leveä.

Tunnelmallinen Ahvenanmaa hemmottelee kesäisin tuhansia matkailijoita.

tänä vuonna juhannus kannattaa viettää Ahvenanmaalla. Juhannus on Ahvenanmaalaisille aina iso juhla. Juhannusperinteisiin kuuluu, että talo koristellaan lehvillä, ja kesän ihanista kukista sidotaan kauniita kimppuja ja seppeleitä. Ruoka on juhlavaa, kesäistä ja perinteitä noudattavaa. Uusia perunoita nautitaan sillin kera, sekä grillattua lihaa ja jälkiruoaksi mansikoita. Lapsille on tarjolla mehuja ja virvoitusjuomia, perinteisten veden, maidon ja piimän lisäksi ja aikuiset nauttivat juhannuksen kunniaksi huurteisia snapseja ja oluen perinteistä olutta. Juhannuksena on tarjolla monipuolista ja perinteistä ohjelmaa, kuten kyläläisten ja kesävieraiden kanssa pystytetään kylän yhteinen lehvillä somistettu juhannussalko, ja kylissä järjestetään nuorisoseuran- tai seurantaloilla perinteisiä juhannustansseja, Tanssit ovat juhannuksen teemaan sovelletut ja ne kestävät myöhään yöhön auringonnousuun saakka. Juhannusaattona kaikki kaupat sulkevat ovensa tavallista aikaisemmin ja perinteistä on, että kaupat ovat juhannuspäivänä kiinni, joten juhannusruoat kannattaa hankkia ajoissa. Juhannusaaton ajankohtana pidetään aina 19.–25. kesäkuuta ajoittuvaa perjantaita.

Viihdy kesäisellä Ahvenanmaalla

Maarianhamina on todellinen kesäkeidas lomamatkaa suunnittelevalle. Ahvenanmaalla voit jättää auton parkkiin ja tutustua saaren ihmeisiin kävellen nostalgisia puutaloja ihailleen tai nauttia hyvin hoidetuista pyöräilyreiteistä, joista Ahvenanmaa on kuuluisa. Ahvenanmaalla välimatkat paikasta toiseen ovat lyhyitä, maisemat maanläheisiä ja raikkaan merellisiä sekä tienvarsilla riittää runsaasti nähtävää ja monia mielenkiintoisia kohteita. Pyöräreittejä voi helposti seurata selkeiden valkovihreiden opasteiden avulla. Päivän tai vaikkapa viikon Maarianhaminassa viettää ihastellen aitoa luonnon kauneutta ja lumoavaa arkkitehtuuria sekä nuuhkien mereltä tulevia raikkaita tuoksuja. Myrskyluodon Maijan maisemissa silmät ja sielu lepäävät. Tutustu myös Maarianhaminan kuuluisampaan museoon, jossa on kuuluisa historiallinen museolaiva Pommern, Laiva komeilee edelleen alkuperäisessä asussaan. Ensimmäisen kerran laiva laskettiin vesille vuonna 1903 ja ankkuroituna laiva on ollut vuodesta 1957 asti. Kulttuurin ja historiallisten nähtävyyksien lomassa, kannattaa tutustua myös ainutlaatuiseen Ahvenanmaalaiseen ruokakulttuuriin. Ahvenanmaalainen maistuva pannukakku ja herkulliset paikalliset juustot lumoavat matkailijan ja kuin vaativat tutustumaan myös Ahvenanmaan ainoaan olutpanimoon Stallhagenissa, jossa valmistuvat laadukkaat oluet, joita jokaisen matkailijan pitää maistaa. Huonekalut voi nykyisin tilata netistä todella kätevästi, mutta Ahvenanmaa ja sen lumoava taika pitää nähdä ja kokea itse paikan päällä. Saaristo ja meri, jotka hakevat vertaistaan.

 
 

Lisää artikkeleita Eläminen saaristossa

 
 
 
 
 
 
erudito