Ahvenanmaalla sijaitseva Maarianhamina on lomakohteena erittäin suosittu. Ahvenanmaan pääkaupunki Maarianhamina kutsuu vuosittain tuhansia vierailijoita tutustumaan merellisen kaupungin nähtävyyksiin. Ahvenanmaalla etäisyydet ovat lyhyitä, joten nähtävyyksiin voi tutustua kävellen tai vaikkapa pyöräillen. Pyöräily on kesäisellä Ahvenanmaalla erittäin suosittua.

Kaupungista löytää toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä, joihin tutustumme seuraavaksi. Majoitus- ja ruokapaikat ovat huippulaadukasta tasoa, joten ei muuta kuin suunnittelemaan lomaa kauniiseen Maarianhaminaan.

Ihastu merellisen Maarianhaminan parhaimpiin nähtävyyksiin

  • Merikortteli, eli Sjökvarteret

Maarianhaminan ydinkeskustasta lyhyen kävelymatkan päässä sijaistsee Maarianhaminan merikortteli. Suosittu nähtävyys löytyy huvivenesataman, eli itäsataman pohjoispuolelta. Alueella on paljon pieniä merellisiä museoita, jonka lisäksi matkailija voi tutustua aitoon, perinteiseen veneenveistoon. Merikortteli tarjoaa myös laadukasta syötävää ja juotavaa merihenkisessä Pub Niska -kahvilassa. Suositusta paikasta saa myös suussa sulavia pizzoja, jotka tunnetaan myös ahvenanmaalaisina peltileipinä.

  • Merenkulkumuseo, eli Ålands Sjöfarts Museum

Maarianhaminan merenkulkumuseo on valittu Suomen parhaimmaksi ja suosituimmaksi museoksi vuonna 2016. Museo toivottaa tervetulleiksi sekä lapset että aikuiset, sillä lapsille on tarjolla muun muassa kiipeilymahdollisuus perinteisen purjelaivan maastossa. Kesä 2019 toi museoon nelimastoisen ja teräsrunkoisen Pommern -museolaivan. Merimuseossa oleva ravintola Nautical tarjoaa ostettavaksi maistuvaa ruokaa kaikille vierailijoille.

Maarianhaminaan kannattaa poiketa vaikka ympäri vuoden, sillä nähtävää riittää. Kevään korvalla Ahvenanmaalla vieraillessa, löytyy paikallisista myymälöistä paitsi ihania matkamuistoja myös makeaa ja suolaista purtavaa. Miten olisi vaikka kauniisti paperoidut ja suussa sulavan raikkaat pääsiäiskarkit, joita voi sekä nauttia itse että viedä myös tuliaisiksi. Ei siis muuta kuin tutustumaan maistuviin makeisiin vaikkapa jo ennen matkaa kätevästi verkossa.

Vieraile paikallisissa nähtävyyksissä

  • Lilla Torget -ravintolakeskittymä

Lilla Torget -ravintolakeskittymä tarjoaa mahdollisuuden viihteeseen ja ruokailuun. Ravintolat tarjoavat toinen toistaan herkullisempaa ruokaa ja maistuvaa olutta. Indigo -ravintolan suosittu erikoisuus on kaupungin paras olutlista, joista löytyy runsaasti olutharvinaisuuksia. Muistathan myös vierailla Maarianhaminan kivimakasiinissa, joka on todella suosittu ja nostalgisen kaunis makasiini. Poikkea myös Maarianhaminan vanhempaan taloon, josta löytyy suosittu Barstugan. Nähtävää ja koettavaa siis todella riittää.

  • Lilla Holmen

Lilla Holmen tarkoittaa Maarianhaminan edustalla sijaitsevaa pientä, herttaista saarta, josta löytyy todella paljon katsottavaa. Pupuja, riikinkukkoja, lumoava hiekkaranta leikkipuistoineen sekä hyvin hoidettu piknikkipaikka lapsille että mielenkiintoinen kaupunkiretki jokaiselle matkailijalle.

  • Huvivenesatama

Rannan kevyenliikenteen väylä ja Itäsataman huvivenesatama tarjoavat nautittavaa katsottavaa rentoutumiseen, vaikka pienelle ilta- tai päiväkävelylle. Huvivenesataman välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös mukava leikki- ja ajanviettopaikka lapsille ja heidän vanhemmilleen. Kysymys on kauniiseen puistoon rakennetusta leikkikentästä.

  • Korrvikin kalasatama

Korrvikin kalasatamassa voi ihailla huikeiden ruotsinlaivojen lähtöä ja saapumista. Ruotsinlaivat käyvät matkailijoineen pienellä vierailulla Maarianhaminassa. Käytännössä sekä Silja Linen että Viking Linen laivat ovat yhtä aikaa noin tunnin ajan satamassa, joten upeaa ihailtavaa todella riittää.

  • Kobba Klintar

Perinteinen luotsisaari Kobba Klintar kutsuu vierailulle Maarianhaminaan. Lähde vaikkapa pienelle veneretkelle aivan satumaisen ihaniin ja henkeäsalpaavan kauniisiin merimaisemiin. Tutustu myös nostalgiseen Rödhamnin saariryhmään, jossa monet merimiehet majoittuivat juuri ennen Ruotsin ja Suomen välillä olevan avomeren ylitystä.

Ahvenanmaan Meripäivät kutsuvat juhlimaan ja nauttimaan

  • Ahvenanmaan Meripäivät

Suosittu ja merihenkinen kansanjuhla Ahvenanmaan Meripäivät tarjoaa heinäkuussa viisipäiväisen, merellisen tapahtuman kaikille Ahvenanmaan kauneudesta kiinnostuneille. Hyppää vaikkapa kaljaasi Albanuksen tai sumppuvene Jehun turvalliseen kyytiin. Nauti perinteisistä isoveneistä, kuiruista ja purjeveneistä, tutustu veneenveistoon, talonpoikaisveneiden kilpapurjehdukseen, viikinkiaikaisiin taistelutekniikkoihin ja tuohiveneiden nopeuskisaan. Tule viihtymään ja nauttimaan Ahvenanmaan parhaimmista nähtävyyksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *