Eräs Suomen valttikorteista, jota ei kenties ole aivan täysin hyödynnetty houkuttelemaan turisteja, on Suomen upea ja valtavan kaunis saaristo. Tätä voisi hyödyntää nykyistä enemmän koko maan matkailun valttikorttina. Kerromme tässä artikkelissa muutaman esimerkin, jotka toivottavasti innostavat näkemään maamme saariston kauneuden sisältämän potentiaalin matkailun näkökulmasta käsin entistä selvemmin.

Suomen saaristo mökkeily- ja luontokohteena

Suomalaiset tunnetaan mökkeilykansana, joka viihtyy meren äärellä ja joka on valmis asettumaan vaatimattomiinkin oloihin saadakseen olla lähellä luontoa. Monenlaisia välineitä hyvään mökkeilyyn voi löytää esimerkiksi monipuoliselta https://www.kellfri.fi/ sivustolta, ja samalta sivustolta löytää myös välineitä mökin kunnostamiseen. Vetäytyminen syrjäisiin suomalaisiin mökkeihin on kuitenkin alkanut kiinnostaa myös ulkomaalaisia, ja tässä voisikin olla oivallinen myyntivaltti suomalaiseen matkailuun.

Tärkeä ja perinteinen osa suomalaista mökkeilyä on sauna, josta myös voisi kehitellä entistä voimakkaammin myyntivaltin. Yllättävän moni ulkomaalainen ihastuu saunomiseen, kunhan vain uskaltautuu sitä kokeilemaan. Osalla saattaa olla ennakkoluuloja saunomista kohtaan, jotka karisevat kuitenkin siinä vaiheessa, kun saunomista pääsee itse kokeilemaan ja saunan lämmöstä nauttimaan.

Osa suomalaisista mökeistä on nähnyt monta sukupolvea lomailemassa suomalaisia mökkiperinteitä vaalien. Vuosien ja sukupolvien saatossa mökki on toki saattanut muotoutua aina uusien asukkaiden tarpeita silmällä pitäen, mutta samat seinät ovat suojanneet jo monia sukupolvia.

Saaristoa voisi markkinoida nykyistä enemmän myös luontokohteena. Esimerkiksi monin paikoin saariston linnusto on erityisen monipuolista. Tässä on kuitenkin toimittava aina luonnon ehdoilla sekä sitä kunnioittaen. Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, että petoeläinten palattua Helsingin saaristoalueille ovat lintuyhdyskunnat alkaneet menettää poikueitaan, ja tämä ongelma koskee pahimmillaan kokonaisia lintuyhdyskuntia. Pesintää voivat häiritä myös saaristossa vierailevat ihmiset, esimerkiksi veneilyn kautta, joten on tärkeää huomioida lintujen pesimäajat ja toimia niitä kunnioittaen.

Pala kaunista luontoa kotiin

Tällä hetkellä on erityisen trendikästä tuoda kotiin pala luontoa ja sisustaa siten, että luonto sekä sen rakastaminen näkyvät omassa kodissa. Esimerkiksi kaunista suomalaista saaristoa voisi kuvata entistä enemmän tauluihin ja julisteisiin, joita voisi myydä niin turisteille kuin kotimaisillekin asiakkaille. Kauniita julisteita sekä tauluja saa näppärästi tilattua netistä sivustolta Desenio, jonka avulla kauniin sisustuksen ei tarvitse maksaa maltaita. Taulujen ja julisteiden avulla on helppoa aloittaa luonnon tuominen omaan sisustukseen ja kodin henkeen. Taitavat suomalaiset luontokuvaajat voisivat kenties ikuistaa suomalaista saaristoa entistä enemmän julisteiksi ja tauluiksi, jotta saaristosta pääsisi nauttimaan myös silloin, kun työ tai opinnot pitävät tiukasti kaupungissa.

Kauniin sisustuksen on todettu vaikuttavan mielialaan ja se voi piristää silloinkin, kun mieli on matalalla. Sisustus myös kertoo siitä, keitä kotona asuu, ja omannäköinen sisustus onkin monelle tärkeä osa kotona viihtymistä. Tästä syystä kauniit julisteet, taulut ja muut sisustustuotteet ovat paljon muutakin kuin pinnallista materialismia. Kodin pitäisi olla turvasatama, jossa kaikki sen asukkaat viihtyvät. Tällaisen turvasataman luomisen ei välttämättä tarvitse maksaa maltaita, jos sisustaja vain malttaa nähdä hieman vaivaa. Esimerkiksi mukava loma kauniissa suomalaisessa saaristossa voi muuttua valokuvien kautta mukaviksi ja näkyviksi muistoiksi, jotka koristavat loman jälkeen kehystettyinä oman kodin seiniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *