Pitkän talven jälkeen on mukava suunnistaa lomailemaan Suomen kauniiseen saaristoon. Jos ulkomaisilta lomailijoilta kysyttäisiin, kuinka monta saarta Suomessa on saattaisi olla, että vastauksen antaminen ei olisi helppoa. Helppoa se ei nimittäin ole kotimaan matkailijoillekaan ilman tarkempaa tutustumista asiaan. Oikea vastaus on, että Suomesta löytyy 179 584 luonnonkaunista upeaa saarta. Käytännössä melkein kaikki kotimaan rannikkoalueiden saaret on jaettu neljään eri pääsaaristoon.

Tutustu lumoavaan saaristoon Suomen kesässä

Saaret jakautuvat Helsingin, Merenkurkun, Saaristomeren ja Kotkan pääsaaristoihin. Lähde siis kotimaan saaristoon viettämään kesää yksin tai yhdessä läheisten kanssa. Pakkaa tarvittavat, kuten ravintoa, polkupyörä ja vaihtovaatteet mukaan matkaan ja sitten vain unelmoimaan jo tulevasta kesälomasta.

Matkaan pääsee mukavasti, kun huoltoauto kalusteet ovat kunnossa. Tärkeät tavarat ja tarvikkeet pysyvät järjestyksessä sekä aikaa säästyy. Joillekin yrittäjille auto voi olla ”työpaikka” jossa kaikki tärkeä kulkee mukana. Lomalle mukaan tulee ne huoltoauto kalusteet, joita voidaan loman kuluessa tarvita. Kätevää, eikö totta?

Lomailu menee varmasti hyvin lämpöisessä kesässä, mutta on mukavaa tietää, että kaiken varalta matkassa on huoltoauto kalusteet, eli monipuolinen kokonaisuus. Halutut koottavat moduulit vain liitetään toisiinsa ja aina on toivottu kokonaisuus valmiina käyttöön. Lomasta voi siis nauttia huoletta ja haistella kesän tuoksua, kalastaa, uida ja ottaa valokuvia tai videota muistoksi kotimaan ainutlaatuisista saaristomaisemista.

Hyppää pyörän selkään ja lähde matkaan!

Parhaiten saaristojen ihanuuksiin voi tutustua pyöräillen. Ahvenanmaalla ja Turun Saaristossa pyöräilijä pääsee etenemään mukavasti juuri sinne minne haluaa. Lomailu Suomen kauniissa saaristossa antaa iloa ja voimia pitkäksi aikaa myös tulevan talven varalle.

Ainutlaatuiseen Ahvenanmaahan vai saariston Rengastielle?

  • Saariston Rengastie

Valinta on lomailijan, joten mennä voi minne mieli halajaa. Tiesitkö, että saariston Rengastietä ovat kulkeneet sadat tuhannet lomailijat polkupyörällä, kävellen tai moottoriajoneuvoilla. Ainutlaatuinen 250 km pitkä Rengastie täytti huikeat 25 vuotta juuri äskettäin, eli vuonna 2021.

  • Aurinkoinen Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla kaikki kaunis ja ihana on aina lomailijaa lähellä. Välimatkat ovat lyhyet ja pyörällä pääsee mukavasti kohteesta toiseen niin sanottuja ”punaisia teitä pitkin.” Pyöräilyn lisäksi voit uida meressä, rentoutua frisbeegolfin parissa, patikoida hoidetuilla vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Ja illan tullen ruokailla, käydä kesäisissä tilaisuuksissa ja nauttia lomasta täysin siemauksin.

  • Kotkan Meripäivät

Legendaarista Kotkan Meripäivät -tapahtumaa on järjestetty jo kauan, eli vuodesta 1962 asti. Tiesitkö, että vuoden 2022 heinäkuussa tulee 60 vuotta Meripäiviä täyteen. Tule kauniin meren ääreen kuuntelemaan monipuolista ohjelmaa ja nostalgisia muistoja. Kotkan Meripäiviä juhlitaan ajanjaksolla 27.07.-30.07.2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *